torsdag 15 april 2010

Efterlysning beskrivning

alla gullig stickbloggare..  ..har aldrig haft en poncho men ska till Grekland snart och tänkte att det kanske kan vara bra på kvällarna . har någon sett en liknande beskrivning? ..har letat men inte hittat den ska helst vara v-ringad..i lite tjockare mohair kanske ..bilden den med brun ponchon är  lånad från Helenas blogg

6 kommentarer:

Emmagjord sa...

Den övre ser ut att bestå av virkade rutor (typ mormorsrutor). En sådan borde du kunna få till utan någon egentlig beskrivning.

Sonja sa...

Ha ha ..säg inte det .. jo det har du nog rätt i det kanske inte är så svårt :-)

Lisas garnkorg sa...

Den undre är ju ungefär som Garnstudios 119-12 men med fransar. Jag har jagat ponchomönster länge och har nu äntligen fått till en jag gillar. Kommer lägga ut den på min blogg inom kort!

Anna-Karin sa...

Den med rutor gör du genom att göra två rektanglar som sen monteras ihop, en kortsida mot den andras långsida och sen tvärt om. Se Ilsefins beskrivning på en stickad:

http://www.webtrotter.se/ilsefin/files/patterns/PATTERN_linnen_poncho.pdf

Testa med två pappersbitar, så fattar du hur det funkar. Ilsefins kan du också använda för attha lite mått att utgå ifrån.

Anna-Karin igen sa...

Kom på; här finns mönster på virkade ponchos:

http://www.crochetpatterncentral.com/directory/ponchos.php

Sonja sa...

Tusen tack för tipsen ..något blir det nog .har inhandlat lite mohairgarn . jättesnyggt beigerosa färg typ som jag älskar.Kram på er